Covid-19

Här på Smakrike följer vi de riktlinjer och rekommendationer som regeringen och folkhälsomyndigheten har utfärdat. För att du ska känna dig trygg som gäst att besöka oss så har vi anpassat vår vår verksamhet utefter det. Riktlinjerna säger från den 29 mars att allmänna sammankomster på mer än 50 personer inte är tillåtet. Detta omfattas inte av vanliga restaurangbesök om man inte är mer än 50 personer i samma sällskap. Vi har ändå valt att göra en del avgränsningar i vårt utbud för att underlätta för dig som gäst att kunna hålla avstånd och att du ska känna dig säker att vistas här hos oss.

Bistromenyn utgår

I år kommer vi inte att erbjuda någon bistromeny i vår bar och trädgård. Däremot så kommer vi fortfarande servera härliga drinkar, öl och vin. Till detta kommer vi istället att servera lättare tilltugg. Detta för att man fortfarande ska kunna njuta av sommarkvällarna i vår mysiga trädgård med en härlig drink med ett tilltugg som förhöjer smakupplevelsen.

Utökat take-away utbud

För att du som inte har möjlighet att vistas hos oss av olika anledningar kommer vi istället att erbjuda en 3-rätters meny på avhämtning kvällstid. Dessutom kan du köpa med dig färdiga sallader, smoothie och bakverk hem, till stranden eller på utflykten.

Luftigare ytor

Det är inte nytt för oss men vi kommer endast att erbjuda bordsservering för att undvika köbildning och häng i baren. Vi har även tagit bort ett visst antal sittplatser så att det blir mer luft mellan borden.

Städrutiner

Vi har ställt ut handsprit på alla toaletter i restaurangen och på våra rum. I tillägg till ordinarie städning så sker en kontinuerlig av torkning och desinficering av allmänna ytor i restaurangen och på våra hotellrum samt handtag, bord och kortterminaler.

Personalen

Vi har infört en striktare policy för vår personal gällande sjukdom och hygienrutiner. Personalen kommer inte till jobbet om de känner minsta symptom. Under arbetspasset så är vår personal extra noga med att tvätta händerna med tvål och vatten samt handsprit.

Rapportering

Självklart så följer vi rapporteringen från regeringen, folkhälsomyndigheten och WHO och står beredda att ändra på våra riktlinjer om det skulle behövas.